Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tervezik, hogy önállóan, a másik nélkül forgatnak filmet?

Igen, erről többször is nyilatkoztak már, de a nagyobb önálló szerepek még váratnak magukra. Nagyon jól tudnak együtt dolgozni, már megszokták a másik rigolyáit, és félszavakból is megértik egymást. Természetesen nem zárkóznak el semmitől, elképzelhető, hogy ha külön-külön kapnak felkérést, és eléggé csábító az ajánlat, elfogadják majd. Mary-Kate például szeretne rendezni, és ki tudja, lehet, hogy egyszer ő áll majd a kamera mögött, miközben Ashley főszerepet játszik az első önálló filmjében.

 

A Hetedik mennyországban (7th Heaven) negatív figurát alakítottak. Miért vállalták el mégis a szerepet?

Legfőképpen azért, mert nagyon érdekes és különleges feladat volt számukra, hiszen egészen addig csak jó kislányokat vagy legfeljebb csibész kiscsajokat alakítottak. A feladatukat nagyban megkönnyítette, hogy hiperprofi stábbal dolgoztak, és a rendező is pontos instrukciókkal segítette a munkájukat.

 

Mit tartanak a hírnévvel járó legjobb dolognak?

Erre a kérdésre elég nehezen tudnak egyértelmű választ adni, hiszen már kilenc hónapos koruk óta rivaldafényben élnek, a lapok gyakran foglalkoznak velük, és rengeteg rajongóval találkoznak. Ezért nemigen tudják, hogy más, korukbeli fiatal hogyan él. Az biztos - és ezt mindig elmondják -, hogy nagyon szerencsésnek érzik magukat, mert azt csinálják, amit szeretnek, és a munkájuk során rengeteg csodálatos helyre jutnak el, és sok nagyszerű emberrel találkoznak.

 

Limuzinnal járnak mindenhová?

A hétköznapokban nem, csak a bemutatókra, díjkiosztó ünnepségekre, médiaturnékra és más hasonló alkalmakra kérnek sofőrt és limuzint. A hétköznapi életben saját autójukkal járnak. Imádnak vezetni, és elég ügyesek is, bár előfordult már egy-egy apróbb koccanás. Mivel most mindketten New Yorkban élnek, ahol gyakoriak az óriási forgalmi dugók, valószínű, hogy inkább taxival járnak, de ha tehetik, beülnek a saját autójukba, és hatalmas kirándulásokat tesznek. (Sajnos ezek egyre ritkábbak a sok tanulás és munka mellett.)

 

A korábbi filmjeiket megőrzik maguknak?

Igen, mindenből van a családi archívumban egy-egy példány. Amikor olyan a hangulatuk, leülnek, előveszik a régi epizódokat, és hatalmasakat nevetnek magukon. Vicces és érdekes látni, honnan indultak, és hová jutottak. Olyan ez, mint a hétköznapi emberek számára a régi családi fotóalbumok böngészése. Mary-Kate és Ashley abból a szempontból is szerencsés, hogy az egész életüket, fejlődésük különböző szakaszait filmen is megörökíthették.

 

Vannak testőreik?

Normális esetben nincsenek, csak olyankor kérik a segítségüket, amikor valamilyen rendezvényre igyekeznek, és várhatóan nagy tömeg veszi majd küröl őket. Tudják, hogy a közönségük tiszta szándékkal közeledik hozzájuk, néha mégis kicsúszik az irányítás a rendezők kezéből, és a rajongók esetleg agyonnyomhatnák őket vagy akár egymást. Ilyenkor fontos, hogy legyenek körülöttük testőrök, akik fenntartják a rendet. Nem szeretik az ilyen helyzeteket, mert rossz látni, ahogy az óriási fickók ellökdösik tőlük azokat, akik szeretik őket, de ebben a kérdésben kénytelenek kompromisszumot kötni.

 

Hogyan képesek mindig olyan jól kinézni, még akkor is, ha éppen hosszú útról érkeznek egy-egy közönségtalálkozóra?

Mint a legtöbb sztárral, ilyenkor velük is együtt utazik a fodrászuk, a sminkesük és a stylistjuk, akik óriási segítséget jelentenek a számukra. Mivel igazán összeszokott stábbal dolgoznak, mindössze egy órára van szükségük ahhoz, hogy még a legfárasztóbb utazás után is csillogó szupersztárkülsővel jelenhessenek meg.

 

Szeretik a fotózásokat?

Általában igen, de ez attól is függ, hogy éppen kinek készülnek a felvételek. Vannak lapok, amelyeknek nem szívesen állnak modellt, sőt, el is utasítják őket. Az ilyesmi főleg akkor fordul elő, amikor túlságosan kihívó vagy az imidzsükbe nem illő dolgot szeretnének rájuk erőszakolni, esetleg korábban negatív hangvételű cikkeket írtak róluk. Egy-egy ilyen fotózás egyébként akár 4-5 órán át is tarthat, nagyon fárasztó és unalmas tud lenni. Képzeld csak el, hogy bármilyen rossz is a hangulatuk, úgy kell mosolyogniuk, hogy az olvasóknak később se tűnjön fel, hogy pocsék formában voltak, és ki sem látszottak a gondokból.

 

A saját ruháikban szerepelnek a filmekben?

Ez is sok mindentől függ. Többnyire külön szakember figyel arra, hogy milyen holmikat viseljenek, a ruhák beszerzéséről is ő gondoskodik. A stylist a stáb egyik legfontosabb tagja. Mary-Kate és Ashley hosszú ideje dolgozik vele, ő felel az ikrek saját divatkollekciójának megtervezéséért és kialakításáért is.

 

Mi az, amihez a legjobban ragaszkodnak?

Ashley-ről csak azt tudjuk biztosan, hogy a táskájában mindig van egy ajakfény és a mobiltelefonja, ezek nélkül nem indul el otthonról. Mary-Kate köztudottan rajong a lovakért és a lovassportért, a szerszámok és a felszerelés egy egész nagy gardróbot megtöltenek. Ezeken sohasem adna túl. A lovai már több díjat is nyertek, csodálatos, intelligens lényeknek tartja őket, és biztos, hogy ha tehetné, sokkal több időt töltene velük.

 

Közös szobában szoktak megszállni?

A családi fészekben is külön szobájuk volt, és ha hotelban éjszakáznak, akkor is többnyire külön-külön laknak. Néhány éve vásároltak New Yorkban egy nagy lakást, melyet a saját ízlésük szerint alakítottak át. A közös helyiségek berendezése során kompromisszumot kötöttek, a saját lakrészeik viszont az egyéni ízlésükről árulkodtak.

 

Milyen a szobájuk?

Ashley szobájában a fehér szín és a nagyon világos, majdnem fehér fa az uralkodó. Egy kicsit antik hatású, és egy hatalmas tükör is van a falon. Mary-Kate szobáját nemrég alakították át, és végül Ashley-éhez hasonló lett. Hatalmas fehér ágya van, sárga selyem díszpárnákkal. Nagyon kényelmes ám!

 

Melyiket kedvelik jobban, a filmezést vagy a tévéshow-készítést?

Mindkettőt nagyon élvezik, mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Amikor filmeznek, egy csomó fantasztikus helyre jutnak el, és igyekeznek úgy alakítani a programjukat, hogy mindig maradjon arra idő, hogy sétáljanak egy nagyot, és közben megnézzék a helyi nevezetességeket. A tévéfilmsorozatok készítésében pedig az a jó, hogy már ismerik a stábot, és olyan, mintha egy családban lennének, otthon érzik magukat.

 

Milyen a kapcsolatuk a többi testvérükkel?

Egy bátyjuk, egy húguk és két féltestvérük van, akikkel szintén nagyon jól kijönnek. Egyikük-másikuk szerepelt már valamelyik filmjükben, de ők más hivatást választottak, ezért csak ritkán kerülnek kamera elé. Bár Ashley és Mary-Kate nagyon elfoglalt, minden családi ünnepet együtt töltenek, és általában sikerül felforgatniuk az egész házat!

 

Szerették volna, ha ők is a show-bizniszben dolgoznak?

Az ikrek soha nem szerették volna őket befolyásolni, de ha valamelyikőjüknek kedve támadna hozzá, nagy örömmel segítenének nekik, és tanácsot is szívesen adnának.

 

Gondolkodtak már azon, hogy milyen lenne, ha egyszer nekik is ikreik születnének?

Ők már tudják, mennyi csínytevést tudnak az ikrek kitalálni, ezért nekik már könnyebb dolguk lenne, mint az ő szüleiknek volt. Ismernek jó pár trükköt, sok-sok zsiványságot, tehát nemigen tudnák meglepni őket.

 

Tartják a kapcsolatot a Bír-Lak stábjával?

Sajnos nagyon ritkán találkoznak. Amikor valami nagy esemény történik, például férjhez megy valaki, vagy babája születik, akkor természetesen velük együtt ünnepelnek, de a hétköznapi életben már nemigen járnak össze. Kár, mert nagyon jó társaság volt, és hiányoznak egymásnak.

 

Vannak titkos jeleik, melyeket csak egymás között használnak, és csak ők ketten értenek?

Érdekes kérdés, a válasz tulajdonképppen igen, bár ezek nem megbeszélt, előre kitalált jelek. Mary-Kate és Ashley pici baba koruktól együtt dolgoznak, sokáig szinte minden idejüket együtt töltötték, ezért nagyon jól ismerik egymást. Ilyenkor nem csoda, hogy félszavakból, sőt, egy-egy pillantásból is tudják, mire gondol a másik. Például ha valakinek nem bírják a stílusát, csak egymásra néznek, és ennyi. Sokszor ugyanúgy és teljesen egyszerre reagálnak dolgokra, és ez elég viccesen veszi ki magát.

 

Bizonyára rengeteg interjút adnak. Mi volt a legborzalmasabb kérdés, amire válaszolniuk kellett?

Egy félnótás újságíró egyszer megkérdezte tőlük, hogy tényleg ugyanazon a napon születtek-e. Természetesen hatalmas kacagás lett belőle, mert másképp hogyan lehetnének ikrek???

 

Érdekli őket a filmes szakma más területe is?

Mary-Kate az egyetemen fotográfiát is tanult, és szívesen lenne rendező, Ashley-t viszont az írás érdekli, amitől már csak egy hajszálnyira van a forgatókönyvek készítése. Már jó ideje mozognak a filmesek között, és jó pár kunsztot ellestek a profiktól, könnyen lehet, hogy képesek lennének levezényelni egy teljes filmet. Persze ez még messze van. Producerként már dolgoztak, sőt, ők voltak minden idők legfiatalabb producerei.

 

Szoktak dublőrrel dolgozni?

Néha, bár az ő filmjeikre nemigen jellemző, hogy életveszélyes jelenetek lennének bennük. A New York-i bújócska rendezője, Dennie Gordon megmutatott a lányoknak néhány ügyes trükköt, ezért nem féltek, hogy bajuk eshet a forgatáson. Egyébként is nagyon vigyáznak rájuk, hiszen ha valamelyikük megsérül és ápolásra szorul, csúszik az egész film, és ez őrületesen sok pénzükbe kerülhet.

 

Mi volt a legnehezebb feladat, amit a New York-i bújócskában kaptak?

Ashley-nek egyszerre kellett énekelnie és dobolnia. Annak, aki sohasem tanult dobolni, komoly feladatot jelent a kezek és a lábak úgynevezett függetlenítése, jól éneklő dobosokból meg még ennél is kevesebb van. Mary-Kate-nek viszont néhány mondatot meg kellett tanulnia kínaiul. Ezen rengeteget nevettek, ugyanis ez a nyelv nagyon messze áll a lányok anyanyelvétől, az angoltól. Bizonyára jól sikerült megoldania a feladatot, a kínai nép ugyanis még nem kérte ki magának...

 

Kinek az ötlete volt videojátékot csinálni?

Manapság egyre több sztár szerepel videojátékokban. Ott van például a Sims, amelyben a  Black Eyed Peas tagjai is feltűnnek. Mary-Kate és Ashley is jó ötletnek tartották ezt, hiszen mindketten kedvelik a játékokat, és ha idejük engedi, szívesen ragadnak joystickot. A cég, amely az ő játékukat készítette, a világ egyik legnagyobb és legprofibb programozó gárdájával dolgozik, már az első tervekkel sikerült meggyőzniük az ikreket. A szoftver alakítása közben is többször megnézhették, hogyan nyeri el végleges formáját, és ha ötletük vagy javaslatuk volt, a cég örömmel fogadta őket.

 

Melyiküket érdeklik jobban a számítógépek és a játékok?

Mindkettőjüket egyformán foglalkoztatják a játékok, csak sajnos kevés idejük van rájuk. A számítástechnikával amúgy igyekeznek lépést tartani, annál is inkább, mivel honlapjukat, a mary-kateandashley.com-ot együtt töltik fel tartalommal, és sokat szörföznek a világhálón.

 

Előfordul, hogy csetelnek a rajongókkal?

Igen, de ezek mindig jól megszervezett akciók részei. Ilyenkor bárki kérdezhet az ikrektől, ők örömmel válaszolnak. Sajnos sokan visszaélnek a rajongók bizalmával, és az egyik Olsen ikernek adják ki magukat, így verik át a mit sem sejtő csetelőket.

 

Érdeklik őket a misztikus dolgok?

Szinte minden fiatalt foglalkoztatják a fantasztikus történetek, tehát Olsenéket is. Az egyik sorozatuk ötletét például épp ez adta. Sok-sok talányt oldottak meg benne.

 

Elég hosszú ideje filmsztárok, tervezik, hogy az egész életüket ennek a hivatásnak szentelik?

Mary-Kate és Ashley nagyon szeretnek játszani, de lehet, hogy a jövőben belekóstolnak a háttérben folyó munkákba is. Cégük, a Dualstar mostmár teljes egészében az övék, ők is irányítják (persze régi menedzserük még egy darabig tanácsadóként részt vett a munkában), tehát több új területen próbálhatták ki magukat. Az is a terveik közé tartozik, hogy komolyabb, felnőtteknek szóló filmeket is készítenek.

 

Elképzelhető, hogy egyszer készítenek a Bír-Lakhoz hasonló tévésorozatot?

A Bír-Lak mindig is nagyon különleges helyet foglalt el az ikrek szívében. Nagyon szerettek játszani benne, az egész stáb olyan volt, mintha a második családjuk lenne. Természetesen azt az időt már nem lehet visszahozni, de ha lehetőségük lenne, örömmel vágnának bele egy hasonló vállalkozásba.

 

Mi a legnagyobb különbség a kettőjük személyiségében?

Ha őket kérdezed, biztosan nem fognak tudni azonnal válaszolni, bár ez a kérdés gyakran felmerül az interjúk során. Annyira jól ismerik egymást, és annyira megszokták már a másik dolgait, hogy nehéz megmondaniuk, mik a főbb különbségek. A kívülállók jobban tudják az ilyesmit. Mary-Kate nyíltabb, lazább, míg Ashley kicsit zárkózottabb, megfontoltabb. Az biztos, hogy sok dologra másképpen reagálnak, de a céljaik azonosak: helytállni az egyetemen és cégvezetőként, közben a filmes szakmában is az élvonalban maradni.

 

Annyira sokféle dologgal foglalkoznak: ott vannak a filmek, a könyvek, a hanglemezek, a játékok... Hogyan bírják?

Ha jól belegondolsz, valóban rendkívül nagy teher lehet a vállukon, hiszen egy óriási cég ügyei függnek tőlük, sos-sok embert foglalkoztatnak, ám ők mégsem panaszkodnak. Hiszen azt csinálják, ami a hobbijuk is egyben, és ha az ember szereti a munkáját, biztos, hogy nem úgy éli meg, mint valami kötelező feladatot, amit kínszenvedés végrehajtani. Olyannyira nem, hogy az egyetemről távozó Mary-Kate úgy döntött, ideje nagy részét a cégük irányításának szenteli!

 

Szoktak veszekedni egymással?

Mary-Kate és Ashley nagyon jó viszonyban vannak egymással, de mint minden kapcsolatban, közöttük is előfordulnak kisebb nézeteltérések. Mary-Kate egyszer egy interjúban elmesélte, hogy a legtöbb veszekedés abból fakad, hogy gyakran a testvérük tudta nélkül veszik kölcsön a másik ruháját. Szóval egyáltalán nem komolyak ezek a balhék.

 

Amikor egy film forgatókönyvét olvassák, eldöntik egymás között, hogy ki melyik szereplőt játssza majd, vagy ez a rendező dolga?

Érdekes, amikor a történetet olvassák, az esetek jelentős részében rögtön tudják, ki melyik szerepet fogja majd játszani. Majdnem minden filmjükben van egy jó kislány, ezt többnyire Ashley alakítja, a rosszcsont lázadót pedig Mary-Kate.

 

A New York-i bújócskában szerepel a Simple Plan együttes is. Az ikrek választása volt? Szeretik a zenéjüket?

Mary-Kate és Ashley a magánéletben is inkább az alternatív, rockosabb zenéket szeretik. A Simple Plan Amerikában hatalmas népszerűségre tett szert 2004-ben, az ikrek is rajongtak értük, és nagyon örültek, amikor a srácok elvállalták, hogy szerepelnek a filmben. A zene egyébként is nagyon fontos része a mozijaiknak, sokszor ők maguk válogatják össze, és a legtöbb filmjük zenéje CD-n is megjelenik.

 

Mit szeretnének még elérni az életben?

Mindig vannak új ötleteik, úgyhogy nem fognak unatkozni, ez biztos. Ashley számára jelenleg az egyetem a legfontosabb, hogy jó eredménnyel végezze el. Korábban is az volt jellemző rájuk, hogy haladtak az árral, és közben találták ki, mit és hogyan csináljanak. Olyan ez, mint amikor először fognak a kezükbe egy forgatókönyvet. Elkezdik olvasni, és közben kialakul, hogyan formálják majd meg a karakterüket. Természetesen szeretnek belefogni új dolgokba, kipróbálni mindenfélét.

 

Sokszor fordul az elő, hogy a munka miatt le kell mondaniuk egy-egy privát programjukról?

Bizony megesik az ilyesmi. A középiskolai ballagásuk például épp az egyik legnépszerűbb amerikai tévéshow felvételével esett egybe. Dönteniük kellett, és sajnos kénytelenek voltak kihagyni a ballagást. Rossz érzés, de sajnos a sikerért gyakran nagy árat kell fizetni.

 

Nyugisabb lett az életük, amikor elkezdték az egyetemi tanulmányaikat?

Az ikrek úgy tekintenek erre a korszakra, mintha életük harmadik fejezete kezdődött volna el. Az első mindenképpen a Bír-Lak-os időszak volt, a második a saját sorozatoké és filmeké. Természetesen nagyon sok minden változott, de az egyetemen is ugyanúgy helyt kellett állniuk, mint a forgatásokon.

 

Ennyi mindennel a hátuk mögött még mindig úgy érzik, mintha egyszerű, hétköznapi fiatalok lennének?

Igen, valószínűleg azért, mert számukra mindig is természetes volt, hogy filmeznek vagy interjút adnak. A hétköznapi életben ugyanolyan kihívásoknak kell megfelelniük, mint bárki másnak.

 

Jól bánik velük a sajtó?

Többnyire igen, de sajnos vannak kivételek. Amikor nem filmeznek, inkább kimaradnának a nagy forgaagból, és szeretnék, ha tisztelnék a magánéletüket. A bulvárlapok viszont erre ügyet sem vetnek. Rengeteg paparazzó követi őket rendszeresen, és a legváratlanabb pillanatokban is fotókat készítenek róluk. Elég, ha egy ügyetlen kép bekerül a magazinokba, máris pletykák sorozatát indíthatja el. Ashley-ről egy amerikai magazin például azt állította, hogy drogozik, és egy fotóval is illusztrálta a sztorit. Azt már elfelejtették megjegyezni, hogy azért nézett ki annyira "elszálltnak", mert éppen pislogott, amikor a fotós kattintott. Ilyesmi előfordul, bár ennek többnyire per lesz a vége.

 

Hogyan bírják a barátaik az őket körülvevő őrületet?

Az ikrek szerencsések, mert a régi barátaik megmaradtak, és olyannak szeretik őket, amilyenek valójában. Azt is tudják, hogy a hivatásukkal bizony együtt járnak olyan dolgok is, amelyek a hétköznapi ember számára egészen különlegesnek hatnak. Ezt elfogadják, ezért a sztárság ritkán okoz konfliktust.

 

Mik azok a tárgyak, melyeket feltétlenül becsomagolnak, ha utazni készülnek?

Ashley szeret magával vinni egy meleg, puha takarót, hiszen a hosszú utak során jókat lehet aludni. A mobiltelefonját is mindig magánál tartja, mert ő az a fajta ember, aki mindig biztos akar lenni abban, hogy el tudja érni a barátait, ha szükséges. Mary-Kate imádja a zenét, ezért egy iPodot is becsomagol, hogy utazás közben se kelljen a kedvenc lemezeit nélkülöznie.

 

Mi volt a leghosszabb idő, amit egymástól távol töltöttek?

Kiskorukban táborozni mentek. Ashley egy erdei túrán vett részt, de a háromhetes nyaralást nem bírta ki, mert rájött, hogy a nomád élet nem neki való. Mary-Kate ugyanebben az időben lovastáborba ment. Talán ez volt a leghosszabb idő, amit gyerekként külön töltöttek.

 

Változott valamit a kettőjük kapcsolata az évek során?

Az idejük java részét együtt töltötték, így dolgoztak, tanultak, éltek, és ha jól belegondolsz, az a barátod, aki sokat van veled, mindig közelebb kerül hozzád. Így vannak ezzel az Olsen ikrek is. Ismerik egymás apró titkait, és egy pillantásból is tudják, mire gondol a másik. A kapcsolatuk még jobban elmélyült az utóbbi években, hiszen sok-sok nehézséggel kellett együtt szembenézniük.

 

Mit tartanak életük legnagyobb bulijának?

Bizonyára fantasztikus dolog volt, amikor 2004-ben együtt konferáltak az MTV Video Music Awardson Miamiban, de a leghatalmasabb koncertet Kanadában látták. A legendás Rolling Stones volt az este fő attrakciója, óriási tömeg várta őket. Az ikrek nem mehettek a tömegbe, mert ha a rajongók meglátták volna őket, biztosan nagy felfordulást okoztak volna, ezért az egyik kameraállásból nézték végig a gigantikus show-t. Egy kicsit féltek is, mert a felhevült rajongók flakonokat dobáltak a tömegbe, ami komoly veszélyt jelentett.

 

New York-ban néhány éve vásároltak egy közös lakást. Kinek az ízlése szerint rendezték be?

Mindketten szabad kezet kaptak a saját szobájuk kialakításához, a közös helységeket viszont együtt dekorálták ki, és együtt válogatták ki a bútorokat is.

 

Mit tanultak a főiskolán?

Belekóstoltak mindenfélébe, hogy kiderüljön, mi az, ami igazán érdekli őket. Ashley szeret tanulni, és főleg azokat a tárgyakat élvezi, amelyek magántanulóként kimaradtak az életéből. A testnevelés, a balett, a fotózás, mind csupa érdekes dolgok, amiket a többiek már megtapasztalhattak, de ő akkor kezdett ismerkedni velük.

 

Hogyan ünnepelték a tizennyolcadik születésnapjukat?

Nem csináltak belőle nagy ügyet, sohasem szoktak felhajtást csinálni a szülinapokból. A családjukkal ünnepeltek, vacsoráztak, beszélgettek. A nagy, zajos bulitól eltekintettek.

 

Mióta felnőttkorba léptek, változott az emberek róluk alkotott véleménye?

Biztosan, hiszen mostmár nem játszhatnak kislányokat a filmjeikben, és egyre komolyabb szerepeket szeretnének vállalni. Az is biztos, hogy felnőtt nőként sok-sok bulvárlap foglalkozik a szerelmi életükkel, és kevésbé tapintatosak velük szemben. Kiváló példa erre az, amikor kitudódott, hogy Mary-Kate táplálkozási zavarokkal küzd. A sajtó kíméletlenül darabokra cincálta őt.

 

Nem izgultak, amikor a suli kedvéért New Yorkba kellett költözniük?

Dehogynem, de mindketten szeretik a kihívásokat, másrészt korábban is sokszor jártak már New Yorkban, tehát valamennyire már ismerték a várost. Persze más dolog ott élni vagy látogatóként ott járni, de azért úgy tűnt, egész jól megtalálták a helyüket, és sok-sok új barátot is szereztek.

 

Mióta a családjuktól távol laknak, ők maguk végzik el a házimunkákat?

Nem kényeztették el őket otthon sem, úgyhogy az új életnek ez a része soha nem jelentett számukra különösebb problémát. A mosógép használatát is könnyen megtanulták!

 

Van olyan félreértés, amit mindenféleképpen el szeretnének oszlatni?

Igen! Sokan azt hiszik, hogy csodabogarak, akik mindenki mástól elzárva különös életet élnek. Ez egyáltalán nem igaz. Ugyanolyan lányok, mint bárki más. Vannak barátaik, akikkel szeretnek összejönni és hatalmasakat bulizni. Szeretik a jó zenét, az utazást, a szép helyeket, és ugyanolyan problémákkal kell szembenézniuk, mint a korukbeli fiataloknak. Nagyszerű lenne, ha ezt sikerülne megértetniük az emberekkel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kedves cica!

(lilla, 2010.09.07 19:29)

Hol szoktékleadni a müsort,meg mikor foksz megint eljönni hozzam nan varlak puszi.

Harta Arany János u. 15

(Cseresnyés Éva, 2009.10.26 20:40)

Ha egy Magyarországi rajongó szeretne találkozni velük mit tegyen , és hogy beszéljenek egymással, ha nem tudnak egymás nyelvén?

Putnok jókai út 56

(tozsi69, 2009.10.23 13:41)

Nagyon jók a lányok és sok sikert az iskolához és a tanuláshoz jó tanulást!

Putnok jókai út 56

(tozsi69, 2009.10.23 13:40)

Nagyon jók a lányok és sok sikert az iskolához és a tanuláshoz jó tanulást!

Kedves Renáta!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.05.27 19:46)

Örülök, hogy hamarosan esélyed lesz javítani. Tanulj sokat, légy ügyes! Sok sikert! Jó neked, nálunk csak később lesz külföldi kirándulás, akkor is csak a cserkészeknek. Érezzétek jól magatokat, biztosan jó lesz! Szép napot holnapra, és előre is sok sikert a javításhoz! Szia: Dalmácia

Kedves Dalmácia!

(Renáta, 2009.05.27 19:02)

Köszi Dalmácia! Kedden van rá esélyem (javításra). Holnap megyek Horvát orrszágba az iskolával. Voltunk már Szlovákiába is. Úgyhogy tuti, hogy holnap nem tudom meglátogatni az oldalt.

Kedves Renáta!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.05.16 21:51)

Semmi baj, komolyan, nem történt semmi. Persze, megértem, és egyébként sem kötelező folyamatosan látogatni. Én már annak is nagyon örülök, ha valaki olyan sűrűséggel néz be, mint te. Persze, a tanulás sokkal fontosabb, semmi gond. Tényleg semmi baj, én már ennek is nagyon örülök. Sajnálom, hogy németből bukásra állsz, húzz bele! :) Sok sikert a tanuláshoz (és persze türelmet)! Ügyes legyél! Szia: Dalmácia

Bocsi Dalmácia!

(Renáta, 2009.05.16 14:25)

Bocsi Dalmácia hogy nagyon régen jártam az oldalon, de sokat kellett tanulni, nem voltam itthon, egy suzóval nem értem rá! Nagyon bocsi hogy ezentúl ritkábban fogom látogatni az oldalad, de bele kell húznom a tanulásba, főleg németből, mert bukdácsra állok.

Kedves Renáta!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.04.19 12:39)

Sajnálom, hogy nem tudok segíteni. Esetleg próbálkozz azzal, hogy megnézed néhány csatorna napi adását akár egy magazinban, akár az interneten, hátha megtalálod közte az Ikrek akcióban-t is. Szia: Dalmácia

Kedves Dalmácia!

(Renáta, 2009.04.19 09:21)

Azért köszi Dalmácia! Régen én is láttam valahol, csak már nem emlékszem hol. Bizonyára reggel láthattam, mert én este általában nem szoktam TV-t nézni. Mégegyszer, azért köszi!

Kedves Renáta!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.04.17 18:52)

Nem tudom pontosan. Lehetséges, hogy még adják. Régen az Animax csatornán vetítették, manapság inkább reggel látom valamilyen filmcsatornán, sajnálom, de nem tudom megmondani, melyiken. Ha megtudom, ígérem szólok. Szia: Dalmácia

Kedves Dalmácia!

(Renáta, 2009.04.17 12:42)

Mostén kérdezek, de légyszi válaszolj, ha tudod a választ! Melyik TVcsatornán megy az Ikrek akcióban? Vagy egyáltalán még leadják?