Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Vidd magaddal kedvenc sztárjaidat, az Olsen ikreket az iskolába!

 

 

Vignetta

Készíts magadnak Olsen ikres vignettát! Nyomtasd ki, vágd ki, ragaszd rá a füzeteidre, és vidd el az iskolába! Nagyon egyszerű a vignetta készítés, a legügyesebbek már maguktól is rájöttek, hogyan kell, de aki mégsem, annak itt és most elmondom, azaz leírom.

1. Csak akkor tudsz vignettát nyomtatni, ha van színes nyomtatód.

2. Nyisd meg az internetet.

3. Keress egy Olsen ikres weboldalt.

4. A weboldalon pedig keress egy neked tetsző képet, amiről úgy gondolod, hogy vignetta is lehetne belőle.

5. Kattints a képre jobb egérgombbal.

6. Majd kattints a Másolás opcióra.

7. Most pedig kattints a képernyőd bal alsó sarkábam lévő START menüre.

8. Válaszd a Programok opciót.

9. Majd a Programok opción belül válaszd a Kellékek opciót.

10. És aztán kattints a Paint opcióra.

11. Itt bejön a rajzszerkesztőd. Itt a bal felső sarokban látsz pár kis képet, ikont.

12. A jobb felső ikonra, a szaggatott négyszögre kattints.

13. Majd nyomd meg az egered jobb egérgombját.

14. Itt válaszd a Beillesztés opciót.

15. És már be is illesztődött ide az általad választott oldalról az általad választott kép. Láthatod, hogy a kép körül szaggatott vonalak vannak, a kép sarkaiban és az oldalain pedig kis pontocskák. Ezekkel szabályozhatod a kép méretét.

16. Egy idő után ezek a szaggatott vonalak eltűnnek. A visszahozásukra (amit csak akkor kell, hogyha át akarod állítani a méretet) kattints a jobb felső ikonra, ami egy szaggatott négyszöget ábrázol (ugyanazt használtad a kép beillesztéséhez).

17. Húzd körbe ezt a szaggatott vonalat a képen. A bal felső sarokból húzd át a jobb alsó sarokba, miközben az egered bal gombját végig lenyomva tartod. Ez a cselekedet csak akkor szükséges, ha szabályozni akarod a méretet!

18. Ha valamit elrontasz, kattints a fennt lévő Szerkesztés opcióra.

19. Majd ezen belül a Visszavonás opcióra. Ezt egymás után csak háromszor ismételheted el, és mind a háromszor eltűnteti az utolsó három vonást (de persze nem muszály háromszor megnyomnod).

20. Most következik a csíkozás. Ezekre a csíkokra kell ugyebár írnod a nevedet, a tantárgyat és az osztályt. A csíkozáshoz egy bizonyos ikont kell keresned.

21. Ez az ikon alulról a harmadik, felülről a hatodik, és bal oldali legyen. Egy srégen álló, egyenes, fekete csíkot ábrázol.

22. Ha rákattintottál erre az ikonra, már kezdheted is a csíkozást. Döntsd el, milyen színű csíkokat szeretnél, és mennyit.

23. A színt a lennt lévő színes kockák segítségével határozhatod meg. Amelyik színes kockára kattintasz, olyan színű lesz a csíkozás.

24. A csíkok elkészítéséhez kattints a képeden belül oda, ahol el akarod kezdeni a csíkozást. Húzd az egeret odáig, ahol azt akarod, hogy a csíknak vége szakadjon, miközben a bal egérgombot végig lenyomva tartod!

25. Ügyelj rá, hogy ráférjen, amit oda akarsz majd írni. Ha még egy csíkot akarsz, egy kicsit lejjebb vagy feljebb megismételed a műveletet. Ha mégegyet (ugyanis általában három csík kell) mégegyszer megismételed még egy kicsit feljebb vagy leljebb.

26. A csíkok leginkább egyforma hoszzúak legyenek!

27. Nyomtatás előtt feltétlenül nézd meg a fennt lévő Fálj menüponton belül a Nyomtatási kép opciót.

28. Ha a kép nem fér rá a lapra, kicsinyíthetsz rajta azzal a módszerrel, amit már ismertettem.

29. Ha bekapcsoltad a nyomtatódat, van benne papír és elegendő színes patron, s a vignetta rá is fér a lapra, a nyomtatáshoz kattints a Fájl menüponton belül a Nyomtatás opcióra.

30. Vágd ki a vignettát ollóval, írd rá a nevedet, a tantárgyat és az osztályodat, kenős ragasztóval ragaszd rá a füzetedre, és már kész is!

31. Akár a saját oldaladra is bemásolhatod a vignettát. A jobb felső sarokan lévő szaggatott négyszög ikonra kattints.

32. Majd kattints a képre jobb egérgombbal, és válaszd a Másolás opciót.

33. Majd a weboldalat szerkesztése közben kattints jobb egérgombbal, és válaszd a Beillesztés opciót.

Látod? Ennyi az egész! Lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Sok sikert és jó munkát! Használd egészséggel!

 

 

 

 

 

Könyvjelző

Készíts magadnak Olsen ikres könyvjelzőt! Nyomtasd ki, vágd ki, ragaszd rá egy kartonlapra és tedd bele a kedvenc könyveidbe vagy a tankönyveidbe! Könyvjelzőt készíteni még a vignettakésítésnél is egyszerűbb, erre igazán hamar rá lehet jönni! Nemrég én is rájöttem a dologra, ezt szeretném most veletek megosztani.

1. Csak akkor tudsz könyvjelzőt nyomtatni, ha van színes nyomtatód.

2. Nyisd meg az internetet.

3. Keress egy Olsen ikres weboldalt.

4. A weboldalon pedig keress egy neked tetsző képet, amiről úgy gondolod, hogy könyvjelző is lehetne belőle.

5. Kattints a képre jobb egérgombbal.

6. Majd kattints a Másolás opcióra.

7. Most pedig kattints a képernyőd bal alsó sarkábam lévő START menüre.

8. Válaszd a Programok opciót.

9. Majd a Programok opción belül válaszd a Kellékek opciót.

10. És aztán kattints a Paint opcióra.

11. Itt bejön a rajzszerkesztőd. Itt a bal felső sarokban látsz pár kis képet, ikont.

12. A jobb felső ikonra, a szaggatott négyszögre kattints.

13. Majd nyomd meg az egered jobb egérgombját.

14. Itt válaszd a Beillesztés opciót.

15. És már be is illesztődött ide az általad választott oldalról az általad választott kép. Láthatod, hogy a kép körül szaggatott vonalak vannak, a kép sarkaiban és az oldalain pedig kis pontocskák. Ezekkel szabályozhatod a kép méretét.

16. A könyvjelzők mindig hosszúak és véknyak. Ha az általad választott kép nem ilyen, akkor csináld ilyenre! A kép véknyításához kattints a kép jobb oldalán lévő pontocskára, és húzd befelé, miközben a bal egérgombot lenyomva tartod.

17. Így a kép véknyabb lett. Ha azt akarod, hogy még véknyabb legyen, húzd a pontocskját még beljebb. Ha túl vékony, és vastagabbá akarod tenni, húzd a pontocskát kiljebb.

18. Ha a könyvjelződ megfelelő vékony, most tedd hosszúvá. Kattints a kép alján lévő pontocskára, és húzd lefelé, miközben a bal egérgombot lenyomva tartod. Ha úgy gondolod, elég hosszú, engedd el. Ha méghosszabbá akarod tenni, húzd mégleljebb, ha túl hosszú, most felfelé húzd.

19. Egy idő után ezek a szaggatott vonalak eltűnnek. A visszahozásukra (amit csak akkor kell, hogyha át akarod állítani a méretet) kattints a jobb felső ikonra, ami egy szaggatott négyszöget ábrázol (ugyanazt használtad a kép beillesztéséhez).

20. Húzd körbe ezt a szaggatott vonalat a képen. A bal felső sarokból húzd át a jobb alsó sarokba, miközben az egered bal gombját végig lenyomva tartod. Ez a cselekedet csak akkor szükséges, ha szabályozni akarod a méretet!

21. Ha valamit elrontasz, kattints a fennt lévő Szerkesztés opcióra.

22. Majd ezen belül a Visszavonás opcióra. Ezt egymás után csak háromszor ismételheted el, és mind a háromszor eltűnteti az utolsó három vonást (de persze nem muszály háromszor megnyomnod).

23. Már készen is van a könyvjelző! De még akár írhatsz is rá. Ezt többféleképpen lehet csinálni, de szerintem a legjobb módszer a következő: kattints a bal oldalon lévő, sárgás nyelű, fehér szálú ecsetre, ami alulról az ötödik, felülről pedig a negyedik.

24. Ha rákattintottál erre az ikonra, láthatod, hogy az ikonok alján megjelenik pár fekete írásjel (négyszögek, körök és srég vonalak. Döntsd el, melyikkel szeretnél írni (a srég vonalat nem ajánlom), milyen nagyságban és milyen színnel. Kattints arra az írásjelre, amelyikkel és amilyen nagyságban írni szeretnél.

25. A színt a lennt lévő színes kockák segítségével határozhatod meg. Amelyik színes kockára kattintasz, olyan színű lesz az írás.

26. Az írás megírásához kattints a képeden belül oda, ahová írni akarsz. És most tartsd lenyomva az egered bal egérgombját, és közben írj az egérrel nyomtatott vagy írott betűket a könyvjelzőre. Akár a nevedet is ráírhatod.

27. Ha nem fér ki egy sorba, írd a másikba. Leggyakoribb írások:

Olsen

Mary-Kate és Ashley Olsen

Olsen lányok

Olsen twins

Olsen ikrek

Mary-Kate and Ashley Olsen

Mary-Kate és Ashley

Mary-Kate and Ashley

Ashley és Mary-Kate Olsen

Ashley and Mary-Kate Olsen

Ashley és Mary-Kate

Ashley and Mary-Kate

Ashley

Ashley Olsen

Mary-Kate

Mary-Kate Olsen

Olsen lány

Olsen girl

Olsen girls

Itt tartok

Mennyit olvastam!

Kész könyvmoly vagyok!

Mikor olvasom már ki?

Már fáj a szemem az olvasástól!

28. Nyomtatás előtt feltétlenül nézd meg a fennt lévő Fálj menüponton belül a Nyomtatási kép opciót.

29. Ha a kép nem fér rá a lapra, kicsinyíthetsz rajta azzal a módszerrel, amit már ismertettem.

30. Ha bekapcsoltad a nyomtatódat, van benne papír és elegendő színes patron, s a könyvjelző rá is fér a lapra, a nyomtatáshoz kattints a Fájl menüponton belül a Nyomtatás opcióra.

31. Vágd ki a könyvjelzőt ollóval, tedd rá egy nagy darab kartonlapra, rajzold körbe, vágd ki a körberajzolt kartonlapot, kend be kenős ragasztóval, ragaszd rá a képet és már kész is!

32. Ha a tankönyveidbe akarod tenni a könyvjelzőt nem árt, ha ráírod a hátuljára tollal a nevedet, hogy ha netán véletlenül ellopják tőled tudd bizonyítani, hogy a tied, vagy ha elvesződne, tudják, hogy a tiéd, és visszaadják neked.

33. Akár a saját oldaladra is bemásolhatod a könyvjelzőt. A jobb felső sarokan lévő szaggatott négyszög ikonra kattints.

34. Majd kattints a képre jobb egérgombbal, és válaszd a Másolás opciót.

35. Majd a weboldalat szerkesztése közben kattints jobb egérgombbal, és válaszd a Beillesztés opciót. Könyvjelzőt is próbáltam már feltenni ide, de a vignettát sem engedte, hát akkor ezt miért is engedte volna.

Sok sikert és jó munkát! Használd egészséggel!

 

 

 

 

 

 Csillogó képek, feliratos képek 1. változat

Szerintem a legtöbben már rájöttetek, hogy kell csillogó, illetve feliratos képeket készíteni. Annak, aki ezt még nem tudná, most megtudhatja.

1. Először is keress egy Olsen ikres weboldalt, az oldalon pedig keress egy neked tetsző Olsenes képet.

2. Kattints rá jobb egérgombbal, majd válaszd a Másolás opciót.

3. Kattints a képernyőd bal alsó sarkában lévő START menüre, és válaszd a Programok feliratot, majd ezen belül a Kellékek menüt, végül pedig ezen belül a Paint feliratot.

4. Most megnyílt a rajzszerkesztőd. Láthatod, hogy a bal felső oldalon különböző ikonok, motívumok vannak. Kattints a jobb oszlop legfelső ikonjára, a szaggatott négyszögre, majd kattints az egered jobb gombjával, és válaszd a Beillesztés opciót. Láthatod, hogy az általad választott kép bekerült a rajzszerkesztőbe.

5. Kattints a bal felső sarokban lévő Fájl menüre, majd válaszd a mentés opciót. Itt adj a képnek egy nevet, amit beírhatsz az itt megjelenő alsó csíkba. Végül fogadd el véglegesen a Mentés gombbal.

6. Végül zárd be a rajzszerkesztőt, és nyisd meg újra az internetet, vagy ha már fut, az még jobb.

7. Gondolom, már észrevettétek, hogy a csillogó, illetve feliratos képek sarkában ott ez a kis felirat: glitterfy.com. Nos, írd be a weboldalkeresődbe: www.glitterfy.com.

8. Itt megjelenik egy tarka-barka oldal. A bal oldalon kattints a Glitterfy Photo feliratra.

9. Itt megjelenik egy kis "beillesztő" ablak. Kattints a Tallózás gombra.

10. Itt megjelenik az a Paint ablak, ahol az összes eddig elmentett Paint-os rajzod, képed van. Keresd ki azt az Olsen ikres fotót, amit az előbb elmentettél, majd válaszd a Megnyitás gombot.

11. Most ez az ablak eltűnik. Most kattints az Upload & Start gombra.

12. S itt máris megjelenik a képszerkesztő, ami segítségével csillogó és feliratos képeket is tudsz készíteni. Észrevehetted, hogy beillesztődött ide a kép, amit az imént elmentettél és megnyitottál. Ezt a képet formálhatod kedvedre!

13. Láthatod, hogy felül különböző csillogó motívumok vannak, a nevük: Glitter Type. A motívumok alatt pedig egy-egy karika, mellette a motívum neve. Itt kiválaszthatod, melyik fajta csillogást akarod a képre. Ehhez rá kell kattintanod a csillogó motívumok alatti kis karikára, és a kép máris bejelölődik. Ha nem akarod, hogy a kép csillogjon, kattints arra a képre, amin nincs semmiféle csillogó minta.

14. A csillogó motívumok alatt egy kis szövegszerkesztő ablak van, melynek neve: Text. Ebbe írhatod bele azt a szöveget, amiről azt akarod, hogy a képeden rajta legyen. Eleinte az van ide írva: Drag This! Ezt töröld ki, és írd be azt a szöveget, amit te akarsz.

15. Láthatod, hogy a beillesztett képed feletti Drag This! írás lassan azzá az írássá alakul, amit te írtál be. Most pedig beállíthatod az írás színét, méretét, fajtáját és kedvedre elforgathatod.

16. Az írás színének kiválasztásához válaszd a Color felirat mellett lévő csíkot. Csak kattints rá, és máris megjelennek a színek. Kattints a neked tetsző színre, és az írás színe lassan olyan lesz. Ha nem tetszik, bármikor megváltoztathatod.

17. A betűforma kiválasztásához kattints a Font felirat melletti csíkra. Itt megjelenik pár betűforma, nyugodtan kiválaszthatsz közülük egyet. Ha megvan, kattints az általad választott betűformára, és az írásod olyanná alakul.

18. Az betűméret megváltoztatásához kattints a Size felirat melletti csíkra. Itt megjelennek a számok: minél nagyobb a szám, annál nagyobb lesz a betű. Kattints rá valamelyikre, és az írásod lassan olyan nagyságú lesz.

19. Az Align felirat teljesen jelentéktelen, azt hagyjuk is. A Rotate felirat melletti kis ablakba azt írhatod be, hány fokkal akarod elforgatni az írást. Ha nem akarod elforgatni, hagyd a nullán.

20. A Border egy nagyon hasznos felirat. A mellette lévő kis csíkra kattintva megjelennek bizonyos színek. Itt kiválaszthatod, hogy az írásod szegélye, széle milyen színű legyen. Ez igen sokat jelent! Kattins az általad választott színre, és az írás széle lassacskán olyan színű lesz.

21. Ha ezekkel elkészültél, az írást rá kell húznod a képre. Kattints az írásra bal egérgombbal, majd húzd rá a képre úgy, hogy a bal egérgombot mindvégig lenyomva tartod. Ha úgy véled, hogy az írás túl nagy és nem fér rá a képre, kicsinyíts rajta egy kicsit.

22. Ha pedig egyáltalán nem akarsz a képre írást, jobb, ha meg sem csinálod az írásbeli változtatásokat, és az írást is otthagyod az eredeti helyén, vagy ha nagyon zavar, egyszerűen töröld ki.

23. Ha úgygondolod, készen vagy, kattints a Generate Glitter Graphic! feliratra, hogy megnézhesd a nagy művet!

24. Ha meg akarod változtatni a művet, mert nem tetszik, zárd be az ablakot, és változtasd meg a képet.

25. Végül bemásolhatod a weboldaladra, vagy valahová.

Sok sikert és jó munkát! És ne feledd: akár egész egyedi célokra is felhasználhatod.

 

 

Csillogó képek, feliratos képek 2. változat

Ilyen képet azonban egy hasonló, mégis más oldalon is lehet készíteni. Nekem jobban tetszik.

1. Először is keress egy Olsen ikres weboldalt, az oldalon pedig keress egy neked tetsző Olsenes képet.

2. Írj a szerkinek, hogy elkérheted-e. Ha igen, oké, ha nem, keress másik oldalt. Ha megengedi, hogy elvidd, kattints rá jobb egérgombbal, majd válaszd a Másolás opciót.

3. Kattints a képernyőd bal alsó sarkában lévő START menüre, és válaszd a Programok feliratot, majd ezen belül a Kellékek menüt, végül pedig ezen belül a Paint feliratot.

4. Most megnyílt a rajzszerkesztőd. Láthatod, hogy a bal felső oldalon különböző ikonok, motívumok vannak. Kattints a jobb oszlop legfelső ikonjára, a szaggatott négyszögre, majd kattints az egered jobb gombjával, és válaszd a Beillesztés opciót. Láthatod, hogy az általad választott kép bekerült a rajzszerkesztőbe.

5. Kattints a bal felső sarokban lévő Fájl menüre, majd válaszd a mentés opciót. Itt adj a képnek egy nevet, amit beírhatsz az itt megjelenő alsó csíkba. Végül fogadd el véglegesen a Mentés gombbal.

6. Végül zárd be a rajzszerkesztőt, és nyisd meg újra az internetet, vagy ha már fut, az még jobb.

7. Írd be a weboldalkeresődbe: www.glitterfly.com

8. Itt megjelenik egy tarka-barka oldal. A jobb oldalon kattints a zöld gombra, amin ez áll: START NOW Click Here.

9. Itt megjelenik egy kis "beillesztő" ablak. Kattints a Tallózás gombra.

10. Itt megjelenik az a Paint ablak, ahol az összes eddig elmentett Paint-os rajzod, képed van. Keresd ki azt az Olsen ikres fotót, amit az előbb elmentettél, majd válaszd a Megnyitás gombot.

11. Most ez az ablak eltűnik. Most kattints a Make a Glitter gombra.

12. S itt kis idő után megjelenik a képszerkesztő, ami segítségével még szebb csillogó és feliratos képeket tudsz készíteni. Észrevehetted, hogy beillesztődött ide a kép, amit az imént elmentettél és megnyitottál. Ezt a képet formálhatod kedvedre!

13. Láthatod, hogy felül különböző csillogó motívumok vannak, csillámok, szívecskék, virágok, csillagok, hópelyhek. Itt kiválaszthatod, melyik fajta csillogást akarod a képre. Ehhez elég rákattintanod a csillogó motívumra, amelyiket szeretnéd, és a kép máris bejelölődik. Ha nem akarod, hogy a kép csillogjon, kattints rá újból, és eltűnik.

14. A csillogó motívumok alatt egy kis szövegszerkesztő sáv van. Ebben van egy fehér ablak, amibe írhatsz, ennek neve: Type your text here. Ebbe írhatod bele azt a szöveget, amiről azt akarod, hogy a képeden rajta legyen. Csak kattints bele! Most beírhatod azt a szöveget, amit szeretnél a képre.

15. Láthatod, hogy a szöveg, amit beírtal, rajta lesz a képeden. Most nézd meg a szerkesztő sávban az írást: Font Style. Itt beállíthatod a betűtípust, a betűméretet és a betűszínt. Egy csíkba az van írva: Cheri. Mert ez a jelenlegi betűtípus. Ha ezen változtatni szeretnél, kattints a mellete lévő kicsi, lefelé mutató nyílra, és máris megjelenik a többi betűtípus, amik közül választhatsz. Csak kattints rá valamelyikre!

16. Mellette ott egy rövi csík, benne egy számmal: 30. Ez a jelenlegi betűméreted. Mellette ott egy lefelé és ott egy felfelé mutató nyílacska. Ha kisebb betűket szeretnél, kattints a lefelé nyílra, ha nagobbakat szeretnél, kattints a felfelé mutatóra.

17. Utána látsz egy kis kockát, ami fekete. A jobb alsó sarkában egy icipici nyíl van. Kattints a kockára vagy a nyílra, és máris rengeteg színes kocka jelenik meg. Kattints arra, amilyen színű betűket szeretnél.

18. Alattuk látsz egy feliratot: Outline. Ez lesz a betűk háttere. Látsz egy hosszú csíkot, egy nyíllal. A nyilacskát húzd végig a csíkon, és a betűid mögött egy vastag "árnyék" keletkezik. Ha véknyabbat akarsz, húzd kicsit visszább a nyilat, ha egyáltalán nem akarsz, húzd vissza egészen az 1.00-ra. 

19. A csík mellett láthatsz egy kis kockát, mint a fennti, csak szürkében. Kattints rá, válassz egy színt, s amelyiket választod, olyan színű lesz a betűk "árnyéka".

20. Közben kattints a bal egérgomboddal az írásra a képen. Tartsd lenyomva az egérgombot, és közben húzd el az írást. Arra megy, amerre viszed - a képen belül.

21. Ezek alatt találsz még feliratot: Letter Spacing. Látsz egy csíkot, egy kis nyíllal. Ezen a betűk egymás közötti távolságát alakíthatod. Legjobb, ha nem nyúlsz hozzá, de ha egybemosódó betűket akarsz, húzd a nyilat balra, ha egymástól távol eső betűket akarsz, húzd jobbra.

22. Ezek alatt van még egy írás: Rotation. Ez most 0.00-án van, tehát a dolog, amit írtál, vízszintes. Ha srég vagy függőleges írást szeretnél, húzd el a csíkon a kis nyilat jobbra vagy balra, attól függ, melyik irányba akarod, hogy eldőljenek a betűk.

23. Az írással ennyi "gond" van. Ha nem akarsz írást, egyszerűen ne nyúlj hozzá az írásokhoz, csak tegyél a képre csillámot.

24. Ha meg akarod változtatni a művet, mert nem tetszik, kezd elölről, vagy ha új képet akarsz, kattints felül a nagy Glitter Fly feliratra.

25. Ha kész vagy, kattints a Save & Download zöld feliratra a képed alatt. Várj egy kicsit.... és már kész is a mestermű! Jobb klikk, Másolás, majd az oldalad szerkesztőjében bal klikk, beillesztés! Eldicsekedhetsz vele a látogatóknak!

Sok sikert és jó munkát! És ne feledd: akár egész egyedi célokra is felhasználhatod.

 

 

 

 

 

Animáció

Készíts olyan dolgot, ami különböző képek váltakozásából áll, egyszerűbb nevén animációt. Szerintem a legtöbben már rájöttetek, hogyan kell animációt készíteni, de aki még nem jött rá, annak most elmondom, azaz leírom.

1. Győződj meg róla, hogy a Paintodban van legalább 4 szép, Olsen ikres kép. Ha nincs, másolj be oda Olsenes fotókat.

2. Keress meg egy jó Olsen ikres weboldalt, és a weboldalon 4 szép, Olsenes fotót.

3. Kattints rá az egyikre jobb egérgombbal, és válaszd a Másolás opciót.

4. Majd kattints a képernyőd bal alsó sarkában lévő START menüre, ezen belül a Programok-ra, majd a Kellékek-re, végül pedig a Paint-ra. Most megnyílik a rajzszerkesztőd. Láthatod, hogy a bal felső oldalon különböző ikonok, motívumok vannak. Kattints a bal oszlop legfelső ikonjára, a szaggatott négyszögre, majd kattints jobb egérgombbal, és válaszd a Beillesztés opciót. Láthatod, hogy az általad választott kép beillesztődött a rejzszerkesztőbe.

5. Most kattints a képernyőd bal felső sarkában lévő Fájl menübe, majd válaszd a Mentés opciót.

6. Itt megjelenik egy ablak. Az ablak alján van egy csík, írd be oda a kép nevét, majd a végleges elfogadáshoz válaszd a Mentés gombot.

7. Most zárd be a rajzszerkesztődet, és nyisd meg az internetet, vagy ha már fut, az még jobb. Keresd meg újra az Olsen ikres oldalt, ahol azokat a szép Olsenes képeket láttad, keresd ki a képet, ami neked tetszik, de ne azt, amit az előbb bemásoltál a rajzszerkesztőbe.

8. Tehát válassz ki egy újabb képet, és ismételd meg a fenti műveletet. Majd ha kész, válassz ki még két képet, és (külön-külön) ismételd meg még kétszer a műveletet. Így már 4 Olsenes kép lesz elmentve a rajzszerkesztődben.

9. Most írd be a weboldalkeresődbe: www.glitterfy.com. Itt megjelenik egy tarka-barka oldal.

10. A bal oldalon láthatsz 3 vastag feliratot. Kattints a középső feliratra, amin az áll: Photo Flipbook.

11. Itt megjelenik 4 kis "beillesztő" ablak. Kattints rá az első csíkocska melllett lévő Tallózás gombra.

12. Itt megjelenik az a Paint ablak, ahol az összes eddig elmentett Paint-os rajzod, képed van. Keresd ki az egyik Olsen ikres fotót, amit az előbb elmentettél, majd válaszd a Megnyitás gombot.

13. Ismételd meg a műveletet a maradék 3 "beillesztő" ablakkal is, ám vigyázz, nehogy ugyanazt az Olsen ikres képet illeszd be mind a 4 ablakba! Csak akkor lesz jó az animációd, ha a 4 különböző "beillesztő" ablakhoz 4 különböző Olsenes képet illesztesz be.

14. Alattuk láthatsz egy kis kockát, mellette felirattal: Size this slide show for MySpace. Ezt a feliratot ne vedd figyelembe, nem jelent semmit (gondolom) !

15.Itt megjelenik az animáció, ám most még változtathatsz rajta. Az animáció alatti első sorban láthatsz egy feliratot: Change Flipbook speed. Itt beállíthatod, hogy milyen gyorsan váltakozzanak a képek. Most normálon van, de választhatsz gyorsabbat vagy lassabbat is. A gyorsaságot úgy "okézhatod" le, ha rákattintasz a Change Speed gombra.

16. A "gyorsaságválasztó sor" alatt azok a html kódok szerepelnek, amiket ha bemásolsz a weboldalad html kódjába, az enimáció megjelenik a weboldaladon, vagy ahová tenni akarod. Ez elég bonyolult, sokkal könnyebb, ha az egered gombjait használod, úgyhogy zserintem a html kódokat "hagyd békén".

17. Kész az animáció! Ha szertnél csinálni mégegyet, nem kell újra belemenned a menübe, elég lejjebb gördítened az egeredet.

18. Ezt a legtöbben már tudják, de aki még nem tudná, annak leírom, hogyan kell átmásolni a képet. Nagyon egyszerű: kattints az animációra az egered jobb gombjával, és válaszd a Másolás opciót.

19. Nyisd meg azt a helyet, ahová az animációt be akarod másolni, és kattints oda az egered jobb gombjával, majd válaszd a Beillesztés opciót. Már kész is!

Sok sikert és jó munkát! Érdekes egy találmány ez az animáció, élj vele!

 

 

 

 

 

Szavazótábla

Készíts igazi szavazótáblát a weboldaladra, ahol az oldalad látogatói egy kattintással szavazhatnak egy olyan kérdésről, amit te magad teszel fel és ahol te magad szabod meg a válaszokat!

1.Nyisd meg az internetet, és írd be a webkeresőbe ezt a wrbcímet: http://szavazo.net/

2. Mivel ez egy magyar oldal, a parancsokat te is érteni fogod :)

3. Ha kész az egész, ki lesz írva két html kód. Jelöld ki (ha véletlenül nem tudnád, azt hogy kell: végighúzod az egeredet a html kódon, miközben a bal egérgombot lenyomva tartod) a felső html kódot, majd kattints a kijelölt kódra jobb egérgombbal, és válaszd a Másolás opciót.

4. Majd nyisd meg a weboldalad szerkesztőjén belül azt a menüt, ahová be szeretnéd illeszteni a szavazótáblát.

5. Ha meg tudod oldani váltsd át a menübe írtakat html kódba.

6. Ide kell beilleszteni a szavazótábla html kódját úgy, hogy kattintasz egyet jobb egérgombbal, majd kiválasztod a Beillesztés opciót.

7. Mostmár visszaválthatsz html kódból normál betűbe, és ha megnyitod a weboldaladat megláthatod: kinnt a szavazótábla!

8. Ha nem sikerül ez a szavazótáblás dolog a html kód miatt, ne erőltesd, az nem mindig jön össze. Sok sikert és jó munkát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Olsen

(Éva 13, 2010.10.05 17:41)

Sziasztok nézzétek meg ezt az oldalt http://olsen24.5mp.eu/web.php?a=olsen24
Nagyon jó Éva

Éva

(Pompom lányok , 2010.08.10 15:34)

Meg nyílt az első pom pom lány csapat akit érdekel az jelentkezzen ezen a címen Putnok Jókai út 56 3630 vagy írjatok e-mailt totheva13vhotmail.com

olsen

(Éva , 2010.08.07 14:58)

Sziasztok van egy jó olsenes oldalam nézzétek meg nagyon jó http://olsen78.honlapom.com/web.php?a=olsen78 ha itt jártok írjatok a vendég könyvbe és az üzenő falra köszi Éva és Dalma meg adnád az msn címed kösz

olsen

(Éva , 2010.07.14 20:20)

Sziasztok mag fog nyílni az olsen fan club szeretettel várok mindenkit akit érdekel az írjo n e-mailt vagy postán

e-mail totheva79@hotmail.hu

Posta Putnok Jókai út 56 3630

Kedves Desssssssxcvb!

(Dalmy, a szerkesztő, 2010.04.18 16:57)

Nem nagyon szeretem, ha ilyeneket írkáltok. Légy szíves, legközelebb vagy írj magyarul, vagy tartsd meg magadnak az ASDFGHJHNBBBBBBBBBBVCEXE333456TF-det. Dalmy

Kedves Nask!

(Dalmy, a szerkesztő, 2010.04.18 16:54)

Kérlek, legközelebb legyél kicsit... érthetőbb. Szia: Dalmy

ASDFGHJ

(DESSSSSSSXCVB, 2009.12.17 19:20)

ASDFGHJHNBBBBBBBBBBBBBZTERVCEXE333456TFDW45ZYAWWVCSW345ZCXYAWTYWYSJKLÉLKJHGTZUIOPŐÜÜÓÓÜÖ98654321012QAÍYXCVBNMMMMMMM,.......-.LKJHGFDSWERTZUIOPŐZTREWTZU

snd

(nask, 2009.11.10 13:48)

xskjhsjhduj

Kedves Hartman Cintia és Miklos Renáta!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.07.14 22:17)

Köszönöm szépen, kedvesek vagytok!

Szentlászlo

(Hartman Cintia és Miklos renáta, 2009.07.07 14:07)

Sziasztok ez szuper jo!!!:)

Kedves Enikő!

(Dalmácia, a szerkesztő, 2009.04.10 21:04)

Köszönöm a dícséretet, és hogy megosztottad ezt velünk. Én még mindig könnyebnek tartom a paint-os változatot, ám persze kinek mi az egyszerűbb. Igen, valóban vannak olyan oldalak, ahol a jobb klikk le van tiltva, ilyenkor természetesen ésszerű másik oldalt keresni. Köszönöm a jókívánságot! Üdv: Dalmácia

egyszerűbb mentés

(Kedves szerkesztő!, 2009.04.10 10:59)

tök jó az oldal, itt is tök jól leírtál mindent, de a képek lementésének van egyszerűbb módja is. Ha kiválasztottad a képet akkor, jobb klikk , és ott katt a kép mentése más néven opcióra, ott bejön egy ablak ott nevezheted át a képet és választhatod ki a mappát ahova menteni akarod. sajnos ez a módszer nem mindig működik, mert vannak olyanok akik letiltják a jobb klikk funkciót ( köztük az oldalamon én is) és akkor még a te paint-be bemásolós módszereddel se lehet.
Jó szerkeztést:
Enikő